Det overrasker mig at folk ikke gider gøre det her

The Good Tarot og Native Spirit kortene er vist på billedet

The Good Tarot og Native Spirit kortene er vist på billedet

Der er en ting som aldrig rigtig holder op med at overraske mig selvom jeg møder det igen og igen, og det er når jeg møder folk der har svært ved at tolke kortene og jeg så spørger dem om én bestemt ting.

De kigger opgivende på mig, kradser sig i håret og hæver øjenbrynene i et spørgsmål mens de kigger ned på kortene. Det er tydeligt at der ikke har åbnet sig nogen portal for Guddommelige beskeder, men det der ligger foran dem bare er et stykke pap med tekst og farver på.

Når jeg så spørger: Har du kigget i guidebogen? Så siger de alle sammen nej. Nogle med et "Næ, det har jeg egentlig slet ikke overvejet" udtryk på, andre med et hånligt fnys mod den stakkels lille bog, som om at den kun er for amatører, og det er de i hvert fald slet ikke. Andre igen ser ud som om en teenager der får af vide de skal rydde op på deres værelse, kunne jeg have foreslået noget mere kedeligt?

Ikke kun for amatører

Men det er ærgerligt synes jeg, guidebogen er ikke kun for amatører og det er der et par grunde til, men det er som om at der hersker lidt snobberi om at skulle kunne få beskeder igennem med det samme, eller en tankegang om at sådan nogle kort kan da ikke være så svære at finde ud af, måske en blanding af begge?

Hvorfor er det finere at skulle kunne tolke kort uden brug af tekst eller guidebog?

Et orakel er ikke kun et billede. Ordet orakel kommer af det latinske ord ”orare” der betyder: at tale. Dvs. at en krystal, et kort, et dyr, en sang, et menneske… kan alt sammen være et orakel. Teksten i guidebogen eller på kortet er altså ligeså meget et orakel som billedet. Hvis det bringer dig visdom er det et orakel i min bog.

Men jeg støder ofte på idéen om at kort med tekst eller det at bruge guidebogens tekst er for nybegyndere, eller folk som ikke umiddelbart får guddommelig guidning med det samme de kigger på et orakelkort. Og i min mening kunne det ikke være mere forkert!

Det hænger måske sammen med at folk synes det er finest at være visuel – altså clairvoyant, når vi faktisk har lige så powerfulde sanser i vores Clairaudience, Clairsentience, Claircognisanze – alt vores viden, hørelse og følelser. Klarsyn er faktisk den variant som færrest er stærkest i, og måske er det fordi det er så svært at opnå klarsyn i forhold til klarviden, klarføling, klarhørelse, at folk synes det er den bedste måde at tolke kort på.

Men sværest er ikke nødvendigvis bedst!

Så lad mig uddybe de 2 største grunde til hvorfor jeg synes du skal blive ven med guidebogen til dine kort.

  1. Når du er ny udi orakelkort og intuitivt arbejde.

  2. Hvis du er stærkest i en anden intuitiv sans end clairvoyance.

 

Som nybegynder skyder du på en måde dig selv i foden ved ikke at kigge i bogen og blive bekendt med de ekstra meninger kortet kan have. For at læse kort er som at lære et nyt sprog og guidebogen er din ordbog.

Jo mere du lærer de forskellige nuancer af et kort at kende, jo større ordforråd har du når du skal tolke det. Det handler både om det rent praktiske plan men også når det handler om at kommunikere med dine engle.

Medmindre du er født med alle sanser åbne og har lært præcis hvordan du kommunikerer med dine guider, engle, Universet og din vise indre stemme, så er du på et eller andet plan i gang med at finde ud af det sprog som Universet/Gud/hvadduendkalderdet taler. Og hvorfor snyde sig selv for hjælp her, du ville højst sandsynligvis ikke sige nej tak til en grammatik- og ordbog når du skal lære spansk eller tysk vel?

Med øvelsen får du et indre bibliotek af meninger, billeder, ord og følelser som du ved knytter sig til bestemte kort og det er det, som gør at du kan lave en formidabel læsning. Når du sidder overfor dig selv eller en klient dukker den indre ordbog op, som du har lært ved at kigge på kortet og den tekst der følger med, og du kan mærke hvilken af de forskellige nuancer af betydninger der er stærkest energi på. Det er derfor et kort vil have én betydning når laver en læsning for klient A i forhold til klient B.

Hvis du er stærkest i en anden intuitiv sans end clairvoyance

Det siger sig selv at hvis du er stærkest eks. på klarhørelse så vil du måske være mere draget af teksten end af billedet i første omgang, og hvis så du prøver at tolke efter en eller anden uskreven regel om at du ikke bør bruge teksten eller guidebogen, så kan det blive en svær omgang, hvor du ikke ved hvad du skal sige eller hvad budskabet egentlig er, og det kan modtageren mærke.

Uanset hvordan din 6. Sans kommer igennem til dig, så synes jeg det er dumt ikke at bruge hele værktøjskassen når den nu er der. Med tiden vil du måske kun have brug for billedet til at trigge en åbning for at modtage beskederne men måske vil du altid have brug for teksten og det ser jeg intet galt i. Det ene er ikke finere end det andet.

Det skal lige nævnes at jeg selvfølgelig ikke anbefaler at du bruger guidebogen når du laver en læsning for en anden, det er uprofessionelt, der bør du have øvet dig nok til at du har et indre bibliotek at trække på når du skal mærke efter hvordan de kort du har trukket, passer på din klient.

Men teksten på kortet er der jo af en grund, så brug og inddrag endelig den i din læsning.

Hvad er din mening om at bruge guidebogen? Skriv til mig i kommentarfeltet herunder