3 nemme måder at komme i bedre humør på

Alt i verden består af energi og er du lidt nede i vibrationerne kan du hæve dem nemt med disse 3 tips.

woman-593134_1920.jpg
  1. Dans til et super happy uptempo nummer. Dans med hele kroppen og giv den gas, selvom du måske føler dig tung og det føles falsk. Bevæg kroppen og få gang i endorfinerne, det hæver også humøret. Vælg en sang du bare ved vil gøre dig i godt humør (Mine favoritter for tiden er The Corrs med I Do What I Like, Taylor Swift med Shake it off og hvis jeg vil transformere noget vrede i kroppen til en lettere følelse: Sia og David Guetta med Titanium. Alle har en god, hurtig rytme). Dans r*ven ud af bukserne og gør som du har lyst. Måske bliver det en vred dans selvom musikken er glad, eller du lader kroppen følge rytmerne og sangens følelse? Måske føler du dig så tung at du ikke kan bevæge dig særligt meget, men gør det alligevel og notér dig bagefter om der er en forskel i hvordan du føler dig. Du burde kunne mærke at der er en lettelse i energien.

  2. Stræk dine arme op over hovedet og smil så bredt du kan og hold posituren i 1-2 minutter. Kig op, hvis du kan, mens du gør øvelsen. Det er meget svært at forblive trist, ked af det eller sur i denne position. Selv hvis det kun virker for dig mens du gør det, vil du have de små lommer af højere energi den dag. Det tæller alt sammen.

  3. Skift fokus – selv hvis det kun er et minut det vil lykkedes for dig.At vælge at fokusere dine tanker på noget andet end det der plager dig, flere gange i løbet af dagen, letter tyngden af smerten du måtte føle i et kort øjeblik, hvilket gør det lettere at komme videre. Sæt et ur til et vist antal minutter (start småt og øg så gradvist tiden) og vælg et mantra, lav øvelse nummer 2 eller beslut dig for en bestemt ting du vil tænke på og hold dit fokus på det emne. Hver gang du flyver bort fra dit valgte fokus, re-fokuserer du bare igen uden at dømme dig selv. F.eks. kan du vælge at tænke på bananer; hvordan de smager, ser ud, dufter etc. Hver gang du fanger dig selv i at tænke på noget andet end bananer – og måske kommer til at tænke på det der gør dig i dårligt humør – så re-fokuserer du bare igen og tænker igen på bananer. Bliv ved indtil uret ringer. Nogle gange skal hjernen have det lille skub for at komme ud at sit ruminerende loop.

PS. Det er ikke mere rigtigt at være i høj energi end lav energi – som med alt andet her i livet er der bakker og dale, højder og dybder, og nogle gange skal vi blive i lav energi og mærke den for at transformere den til noget lettere – men har du lyst til at gøre noget ved dit humør her og nu, virker ovenstående tips.

Få artikler som denne direkte i din indbakke - klik her