Styrk dit selvværd - ved at blive mere dig selv

Styrk dit selvværd.png

Nogle gange kan selvudvikling godt blive for meget (sagt af en som elsker hvad selvudviklingsbøger- og kurser har gjort for hendes liv!)

 

Det kan føles som en stor omgang kluddermor hvor man bliver mere og mere indviklet i livets snore og i stedet for at løsne op og finde indre ro, bliver man bare rundtosset og kan ikke længere mærke sig selv. Kender du det?

 

Det gør jeg og det tror jeg er helt normalt at føle en gang imellem når man roder rundt i de dybe gemmer af følelser og vanemønstre, men...

 

Men!

 

Der er er også en anden årsag til denne følelse, har jeg opdaget, og det er når man bruger selvudviklling på sig selv, uden helt at vide hvem man egentlig er. Det kan lyde tosset, men når man "gør selvudvikling rigtigt" så vil ens sande jeg åbenbare sig på en frydefuld måde, som giver ro i maven og løfter vibrationerne i humøret. Man vil udvikle sig som en blomst der springer ud.

 

Men bruger man selvudvikling som et quick fix eller bare et fix, så er det at vi render ind i selvværdsproblematikkerne, hvor det der skulle hjælpe en, gør en mere frustreret og nærmere mere indviklet i problemet.

 

Som udgangspunkt skal vi ikke gå ind i selvudvikling med det synspunkt at vi skal fikse os selv. Det er svært, det ved jeg! For grunden til, at man netop søger en detox, en psykoterapeut, en mindfulnesscoach, en clairvoyant, læser bøger om det vi døjer med (sådan er jeg selv) etc. er jo at der er noget i ens liv der ikke spiller for en, som gør en ked af det, usikker, syg, bange, frustreret, ensom eller hvad det nu kan være.

 

Som udgangspunkt er vi som vi skal være, men vi kan have nogle mønstre og vaner der er uhensigtsmæssige for os, som vi kan ændre på, uden at det betyder at vi ikke er gode nok som vi er.

 

Det er her jeg vil introducere dig for nogle ting som jeg elsker, og som hvis du bruger dem på dig selv, kan lægge fundamentet for at du fremover vil gå til selvudvikling på en udviklende og ikke en indviklende måde.

 

Nemlig koncepterne: lær dig selv at kende og accepter dig selv som du er. Også selvom du gerne vil blive bedre til at leve fra din intuition, tabe dig, kvitte smøgerne, komme i bedre form, stå stærkere overfor dominerende familiemedlemmer, finde nye venner eller  kaste dig ud i en helt ny livsvej/karriere.

 

Jeg er vældigt begejstret for disse to tests som jeg vil fortælle dig om, fordi jeg har set dem gøre en forskel for så mange, og ikke mindst har de gjort en kæmpe forskel for mig selv.

 

Den første test som kan hjælpe dig til at forstå hvad dine styrker og unikke talenter er, og hvordan du kan anskue dem som noget du skal fremhæve, istedet for at fikse dem væk, er: The Fascination Profile af Sally Hogshead.

 

Du lærer hvordan omverdenen ser dig, og hvordan du kan bruge dine talenter bedst muligt. Denne test har jeg set virke om og om igen, hvor modtageren endelig kan ånde lettet op og blive forløst fra sin endeløse søgen efter at være anderledes, bedre, mere...

 

Den fortæller dig hvilke egenskaber du med største naturlighed gør brug af og hvilke du har, som dem der falder dig mindst naturligt ind. Lige pludselig er det at være dig, dét der gør dig til bedre, mere og anderledes... og du har slet ikke skulle fikse noget! Det er en gave at få og nu kan du pludselig gå i gang med at gøre brug af de styrker du allerede har i dig, og det gør en kæmpe forskel!

 

Den anden test som jeg elsker, er meget lig denne, og handler om hvilket arketyper du har i dig. Er du ligesom mig  den innovative, den spirituelt søgende og den kreative? Eller er du mon den omsorgsfulde, den atletiske og den intellektuelle?

 

Der faldt meget på plads for mig, da jeg tog disse to tests, fordi jeg nu ved hvilke egenskaber jeg er født med og som det vil være bedre at arbejde med at få integreret positivt, end at prøve på at være anderledes end den jeg er.

 

F.eks. er det for mig en befrielse at opdage at jeg ikke behøver at være hverken atletisk eller rebelsk for at være i min geni-zone. I stedet kan jeg grave min kreativitet frem som jeg har siddet lidt på, fordi jeg havde fået en idé om at det var bedre (for mig) at være intellektuel og oppe i hovedet. Men det er det ikke, og at få den på plads indeni, har åbnet mig op til et mere rigt liv, hvor jeg faktisk har større selvværd og mindre brug for selvudvikling.

 

Som du kan se, så handler det faktisk om at blive mere dig, for at finde den rette livsvej og den genizone som du er født til at bo i, som gør at dit liv føles godt, dejligt og let.

 

Og ved hjælp af disse redskaber kan du skyde genvej og ikke skulle føle og mærke og tænke dig til hvem du egentlig er. Og måske får du, ligesom mig, en aha-oplevelse af den positive slags og opdager at du besidder nogle ting du ikke troede var tilgængelige for dig?

 

Arketypesten kan også lånes på biblioteket på dansk - søg på Arketyper af Caroline Myss.

 

Jeg håber at du kaster dig over at prøve en eller begge af disse vidunderlige tests hvis du føler at livet er lidt op ad bakke og du ikke rigtigt ved hvor du egentlig hører hjemme, eller bare hvis du gerne vil vide mere om dig selv.  Und dig selv at pakke din indre gudinde ud!

 

Få mere som dette fra mig ved at blive modtager af Goddess News