2 måder at rense dine krystaller på uden at skade dem

spiritualitet.jpg

Har du brugt dine krystaller meget eller har du netop købt dem og fået dem hjem, kan det være en god idé at rense dem. På samme måde som et bad kan virke opfriskende på dig kan du gøre dine krystaller den tjeneste at holde dem omgivet af god energi.

 

Der findes mange måder, en simpel Google-søgning vil give dig uendeligt mange sider med anvisninger om salt, saltvand, jord, sollys etc. Men ikke alle krystaller er lavet af det samme, er lige hårdføre eller tåler den samme behandling (lidt ligesom at nogle mennesker foretrækker en omgang hot yoga og andre elsker at vinterbade), så her er to metoder som du kan bruge uden at skade dine krystaller og uden at skulle slå op, om din krystal nu kan tåle det ene og det andet.

 

Vil du alligevel gerne lave et rensningsritual der inkluderer vand er mit råd at slå op om den pågældende krystal tåler vand. Ellers får du her mine egne to favoritmetoder som jeg føler virker og giver krystallerne lov til at vise deres energi.

 
Røgkvarts, Båndametyst og Blå Blondeagat

Røgkvarts, Båndametyst og Blå Blondeagat

 

Smudging

Smudging er afbrænding af hvid salvie (eller andre typer salvie/urter) hvor man bruger røgen til at rense rum, personer og genstande, som krystaller med. Tænd for salvien og før krystallen gennem røgen et par gange med den intention at rense den. Hold krystallen lidt højt oppe i røgen hvor røgen er lidt tynd, så den ikke bliver sodet. Du behøver ikke holde den der særligt længe, før den bare et par gange gennem røgen. Ritualet virker når du holder intentionen om at rense, og du skal bare holde intentionen let, du behøver ikke koncentrere dig hårdt eller længe. Vær åben for at det vil virke, og det vil virke.

 

Fuldmånelys

Hvis du ikke har salvie eller ikke har lyst til at bruge røg, er en anden af mine favoritmetoder at lægge mine krystaller i vindueskarmen under fuldmånens lys. Du kan også gøre det dagen før fuldmåne hvor der også er kraftig energi. Det gør ikke noget at der er overskyet og at du ikke kan se månen, selvom jeg oplever at mine krystaller skinner flottere om morgenen når der har været fri måneudsigt.

 

Jeg lægger mine i vindueskarmen så behøver jeg ikke tænke på hvilke der ikke så godt tåler regn, hvis nu det skulle regne. Men har du lyst til at lægge dem udenfor kan slå op hvilke der ikke er glade for regn, som eks. malakit og selenit, og lægge dem i vindueskarmen og de andre udenfor.

 

Jeg oplever at de skinner som om de er blevet vaskede og pudsede om morgenen og det gør mig glad. Så føler jeg de er klar til endnu en måneds brug til meditation, kortlæsninger og pynt rundt omkring i hjemmet.

God fornøjelse med dine krystaller!