Selvomsorg i hårde tider

selvomsorg.png

Nogle gange rammer livet hårdt. Nogle gange bliver man rykket op med rode, ud af hverdagens trummerum, for at blive plantet et nyt sted, og med tiden har jeg lært at der er nogle ting jeg kan gøre for at lette transformationsperioden for mig selv. Dem vil jeg gerne dele med dig i dag.

 

Det er på en måde som at skabe en sos nødplan til dig selv, som du kan hive frem helt automatisk når krisen rammer.

 

Jeg tænker tit at min spirituelle praksis er noget jeg gør hver dag for at være parat til når det virkeligt gælder. Jeg mediterer for at kunne finde den indre ro når jeg havner midt i en orkan på åbent hav. Jeg trækker orakelkort for at kommunikere med Gud/Universet til hverdag, så jeg kan finde min indre retning når lyset bliver slukket og jeg famler rundt i mørket.

 

Jeg spiser sundt, laver mine øvelser på stuegulvet og går ud i naturen, også selvom det nogle dage bare er min lille frimærkehave, og mærker mig selv, så det er nemmere at mærke mig selv når livet slår en kolbøtte og det hele pludseligt er vendt på hovedet.

 

Jeg øver mig. Så jeg er parat. Det er ikke sådan jeg tænker over det i hverdagen, men jeg opdager at det er sådan når jeg bliver hevet ud af hverdagen. Når nogen dør, bliver syge, kommer ud for ulykker. Når jeg gør, når mine nærmeste gør. Når tingene ændrer sig; folks karakter, forholds- og venskabers status og verdensordenen.

 

Det her er hvad jeg gør.

Jeg mediterer mere i krisetider. Jeg har mediteret i hospitalssenge på smertestillende, på stuegulvet på en sofapude med et knust hjerte der savner en der er gået over i lyset, om natten når jeg ikke kan sove af angst, over vrede ord der er blevet kylet gennem luften som dræbende projektiler i et ufatteligt skænderi.

Når mørket sænker sig, mediterer jeg. Jeg laver chakrameditationer der balancerer og renser mine energicentre (jeg har indtalt en du kan hente gratis her), jeg laver mindfulnessmeditationer, kropsscanninger der afspænder kroppen, meditationer der åbner mit hjerte så frygtens stramme fingre bliver nød til at løsne sit greb og mig så jeg kan ånde roligt igen.

 

Meditation er min hverdagsmedicin og min antibiotika til livets mørke stunder. man kan ikke få for meget meditation. Punktum.

 

korttilselvomsorg.png

Healing er som balsam på en øm sjæl og meditation kan være healende i sig selv, eller jeg kan aktivt putte det ind i mine meditationer. Nogle gange skal der en hjælper på banen og så er det rart at overgive sig til bare at modtage. Det gælder selvfølgelig både læger og andre slags healere. Jeg giver mig selv lov til ikke at skulle/kunne/ville ating selv. Og jeg giver mig selv lov til at give mig selv healing og bare være et andet sted end det sædvanlige go-go-go liv med lange to-do lister.

 

Jeg taler med Gud/Universet som jeg gør hver dag, ved hjælp af mine orakelkort og englekort. Men når livet vælter kan det være svart at få adgang til at forstå og bruge den visdom de kommer med, og så er der nogle bestemte kort jeg går til. Kort som jeg intuitivt kan forstå uden at skulle gå ind i alt muligt. Simple, blide, kærlige og guidende kort, som har fokus på selvomsorg eks. Women's Bodies, Women's Wisdom, Crazy Sexy Love Notes eller Grace cards (vist på billedet) fra Hay House.

 

Jeg taler til mine skytsengle. beder dem om at hjælpe mig, holde mig i hånden, støtte mig og give mig tegn der er simple og til at forstå. At have en usynlig hånd under mig og i ryggen lindrer.

Angel Therapy Oracle Cards fra Doreen Virtue

Angel Therapy Oracle Cards fra Doreen Virtue

 

Kram dine nære. Det er et råd jeg husker mig selv på, så jeg krammer min hund og min mand ekstra i krisetider og er jeg helt alene, så krammer jeg en blød bamse. Det føles måske åndsvagt i et øjeblik, men så føles det bare godt. Det er ikke for ingenting at dukker og tøjsæler er en hjælpende ting i ældre, dementes hverdag. Alle har brug for en krammebamse.

 

Jeg laver ekstra sund mad. Jeg er ikke den store kok eller køkkenentusiast, men sørger for at putte god brændsel i min motor, specielt efter flere år med sygdom og smerter, så ved jeg at den slags kan der ikke skæres hjørner med. Og jeg passer ekstra godt på mig selv med smoothies og grønne juicer i nød, for der har kroppen endnu mere brug for et madkram. Det skal være let og lækkert, så en sund avocadokakaomousse eller en sund chokoladesmoothie er altid et hit. Chokolade er altid et hit, men kan det fragte lidt kål eller andet grønt med ind ad bagvejen er det endnu bedre.

 

Hør rolig musik - det er som et kram til dine nerver. det meste af tiden hører jeg hvad man nok ville kunne kalde meditationsmusik eller spa-musik og når verden står på den anden ende er det endnu mere vigtigt for mig at berolige mine nerver med dejlige toner. Specielt når jeg skal sove, også selvom det bare er en lur.

 

Lav en liste med ting du ved er gode for dig - øv dem i hverdagen - så er du klar når krisen kommer forbi, jeg har en sig nej! og en sig ja! liste med ting på så jeg ikke glemmer hvad der nærer mig at have i mit liv og hvad der dræner mig og ikke skal være i mit liv.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de nyeste artikler i din indbakke