Smudging - hvad, hvorfor, hvordan og hvad kan det gøre for dig og dine orakelkortlæsninger?

smudgingyerba.jpg

Jeg er vild med små ritualer, som nemt og uden det store postyr kan opløfte dagen og skabe et helligt rum jeg kan træde ind i. Smudging er blevet et af mine hverdagsritualer.

 

Smudging er afbrænding af tørrede urter, salvie og harpiks for at rense, velsignelser og skabe helligt rum, for eksempel til at lave en orakelkortlæsning. Jeg ved ikke om der findes noget dansk ord for det, tilsmudsning lyder ikke så fedt, så jeg holder mig til det engelske ord, som kommer fra indianernes tradtion med at brænde salvie og andre urter i ceremonier, dedikeret til at rense, balancere, ofre og takke.

 

Den hvide californiske salvie er velkendt til smudging herhjemme også og jeg er glad for at rense mine kort før jeg tager dem i brug første gang og ellers når jeg synes de trænger til at blive opfrisket.

hvidsalvie1.jpg

 

Jeg bruger mange forskellige slags salvier, men den californiske hvide salvie og ørkensalvien er nok dem jeg bruger mest til hverdag.

At smudge ved hjælp af røgen fra salvien hjælper med at rykke energien rundt, friske op og gøre klar til noget nyt.

desertsage3.jpg

 

Effekten på læsninger

At rense dig selv, rummet og kortene inden en læsning sætter dig i den rette stemning, og er en fysisk manifestation af den indre intention om at modtage beskeder og guidning via kortene.

Tager du dig tid til at skabe et lille helligt ritual omkring dine læsninger, skaber du plads og rum til fordybelse og refleksion, hvilket jeg synes giver mere dybdegående læsninger.

 

Sådan gør du

Du skal bruge salvie, ildfast skål eller andet til at opfange gløder, et lys og en intention om at være åben for positiv, kærlig guidning og energi.

 

Tænd lyset mens du holder intentionen, og før så spidsen af dit salviebundt ind i flammen. Lad den brænde lidt og gå ud og brug så røgen til at vifte mod dit hjerte med din hånd. Gå en tur i rummet hvor du vil rense og før dine orakelkort gennem røgen (gerne lidt oppe så de ikke bliver sodede) mens du holder intentionen om at rense energien og invitere lys og kærlighed ind.

 

Du kan lade salvien stå og ryge lidt hvis du har lyst. Når du er færdig slukker du den med lidt vand fra vandhanen og lægger den til at tørre til næste gang.

 

Det er simpelt, effektfuldt og et skønt ritual. Du kan også bruge det når du har haft gæster eller lavet læsninger for andre, for at rense og balancere rummet og dig selv.

 

Smudging anbefales ikke til gravide, der kan man i stedet bruge en roomspray med hvid salvie.

 

Få flere spændende artikler når du tilmelder dig Goddess News (klik)