Lyskriger, lysarbejder eller lysbringer? Hvilken er du?

Lyskriger, lysarbejder eller lysbringer_ Hvilken er du_.png

Du er måske stødt på ordet Lyskriger når du følger spirituelle blogs, læser artikler og bøger eller ser nogle vlogge om det på Youtube.

Eller et andet ord: lysarbejder.

 

Hvad betyder det og er du sådan en?

 

Jeg har tænkt meget over det, og da jeg som altid er fortaler for at man her i livet skal tage det som ræssonnerer med en og lade resten være... så har jeg mærket efter om jeg føler mig som en lyskriger. Eller en lysarbejder.

 

I virkeligheden er det jo bare mærkater, labels, som vi sætter på os selv og hinanden. Så vi bedre kan tage og føle på hinanden. Så vi kan mærke os frem hvem vi matcher med. På samme måde som vi kan kalde os vegetar, rockelsker, bognørd osv. Mærkater der gør at vi bedre kan mærke os selv - hvem er jeg i denne verden?

 

Andre mærkater jeg kunne sætte på mig selv er: hundemor, englekortlæser, forfatter, jordengel, shadow hunter, healer, mentor, lysbringer. Lysbringer? Endnu et ord - men det er faktisk et ord der er dukket op i min mærken efter om jeg kan tilslutte mig den store skare af lyskrigere der færdes på nettet. Det er som om Light Warrior eller på dansk; lyskriger, er det nyeste buzzword. Det hippe, det smarte man kan være. Og det kan jo være fordi der rent faktisk er mange som føler, at det er en sand mærkat at sætte på sig selv at det breder sig at kalde sig lyskriger.

 

Så det fik mig til at tænke over om jeg er en lyskriger?

Er jeg en lysarbejder?

Er du?

Hvem er du?

 

En lysarbejder er som ordet siger: en der arbejder for lyset. For mig betyder det at man hører sin sjæls kalden, arbejder med sit ego og hver dag søger mod lyset, det positive, det kærlige. Måske har man endda et arbejde som også tjener kærligheden, eks. indenfor omsorgsfagene eller indenfor den alternative verden som en healer, eller en der udvikler gavnlige ting for jorden, som eks. dem som opfinder renseanlæg til havene, eller en økologisk landmand... du forstår hvor jeg vil hen.

 

I ren spirituel forstand vil mange nok sige at lysarbejdere er her for at bringe lyset ned til jorden. Jeg definerer bredere end kun at medtage healere, munke, clairvoyante etc. fordi jeg godt kan lide at se tingene i helhed. Vi er både en sjæl og et menneske. Vi er både af ånden og af jorden. Vi bor her, begår os her, og jeg kigger ud gennem de briller jeg kalder "spirituella med begge ben på jorden".

 

En lyskriger er for mig en som kæmper på lysets side. Og ellers deler mange egenskaber med lysarbejderen. Men for mig er ordet kriger skurrende. Hvem og hvad er det der skal bekriges? Mørket selvfølgelig, men mørket i en selv. Men når jeg hører ordet krig så tænker jeg at det sjældent falder godt ud for nogle af parterne, så hvad kunne man kalde det i stedet?

 

Jeg kan godt lide Belinda Davidsons udtryk Shadow Hunter (og kan også anbefale hendes kursus af samme navn) for navnet siger at vi jagter vores egne skygger og transformerer dem ved hjælp af lyset. Altså intet indre billede af død, blod og ofre som kriger-mærkaten får mig til at se for mit indre blik. Men det er bare mig, hvilket nok er derfor jeg allerbedst kan lide det udtryk som er dukket op mange gange i mine tanker nu når jeg tænker over disse ting: Lysbringer!

 

En lysbringer minder mig om et fyrtårn. En der bringer lyset, så andre kan se det, men som også lyser sig selv op indefra og ud. Det føles stabilt og godt. Og kombineres fint med at være lysarbejder, for når vi bringer lyset frem i os selv, så kan andre se det, genkende det, følge det og finde deres eget lys.

 

En lysbringer lyser op så du ikke snubler over stenene på din vej, så du kan se med klarhed i dit indre og i din omverden og prøver ikke at omvende nogen, bekrige nogen eller bare være andet end lys, på samme måde som et faktisk fyrtårn der lyser vej så skibene ikke går på grund.

 

Alle tre er faktisk det samme men udtrykt forskelligt. Jeg håber at jeg ved at vise dig mine tanker over nuancerne, kan hjælpe dig til at mærke hvor du ligenu hører hjemme.

 

Jeg ser faktisk at vi kan formskifte fra den ene til den anden efter behov. Så 1 mærkat er alligevel ikke nok, men den følelse der ligger bag ordet kan være med til at sætte dig i kontakt med den vibration du har brug for at arbejde med lyset fra. Jeg har ikke behov for at bekrige mine skygger, det tror jeg bare skaber modstand. Men jeg vil til enhver tid gå i krig for lyset hvis mørket trækker grænserne op, men jeg har ikke behov for at være i krigertilstand hver dag af mit liv. Allermest har jeg behov for at bringe lyset frem i mig selv. Behov for at være et fyrtårn.

 

Hvad med dig? Hvad kan du bedst indentificere dig som? Hvad synes du om de forskellige mærkater?

Jeg vil elske at høre dit input i kommentarerne nedenfor