Sensitive gudinder skal have deres skønhedssøvn

Photo by  Tracey Hocking  on  Unsplash

De sidste to år har jeg været plaget af neurologiske symptomer, i sær er min migræne eksploderet i sådan en grad at det blev invaliderende for mig (svært at fungere arbejdsmæssigt eller personligt når man kun har 8 dage om måneden uden migræneanfald).

 

Jeg gik til lægen, og blev tilbudt piller, som jeg i desperation tog, og som (typisk for mig) ikke virkede. Og så var det at jeg kom i tanke om at jeg jo godt ved hvilke virkemidler der skal til når jeg har fået det sådan.

 

Det er en bivirkning af at være sensitiv og glemme at jeg er det. Men ligeså snart jeg husker det og indretter mig efter det, så retter kroppen sig jo igen.

 

Jeg ved f.eks. at sætter jeg ind på min søvn så er der store bonusser at hente, også selvom det er svært, for når man er sensitiv og har lammet sit nervesystem med for meget i lang tid (de sidste to år har budt på ekspandering af mit virke og en masse arbejde, men også sørgelige ting som har påvirket mig som dødsfald og sygdom hos de nærmeste), så er det netop søvnen der bliver problematisk.

 

Jeg gav mig selv en ny og meget tidlig godnattid, droslede mit arbejde ned til de to vigtigste ting (uddanne Intuitiv Englekortlæsere og skrive min roman), begyndte at give mig selv plads og tid til at afkoble, meditere og restituere. Og med det samme begyndte bedringen.

 

Det virker hver gang, men når livet hiver mig med i overhalingsbanen glemmer jeg nogle gange de gode vaner. Så hvis du kender det og har brug for lidt inspiration til at få ro i kroppen og sindet, så hiver jeg 1. Ritual ud af min bog Væk Din Indre Gudinde – 21 selvkærlighedsritualer (klik for at købe e-bogen) og poster det her i dag.

 

(jep, jeg har skrevet en bog om dette, så kan jeg selv slå op i den når jeg glemmer de gode ritualer)

 

Læs og få styr på din skønhedssøvn, og forkæl dig selv hvis du er sensitiv med noget ekstra godt for dig ved at give din krop den restitution den har brug for.

 

Gudinderitual 1

Gudinder får deres skønhedssøvn

 

Udfordring: Dårlig kvalitet søvn, ikke nok søvn, føler dig ikke veludhvilet

 

Ritualet: Ær din krops signaler

 

En af de første ting der ryger, når vi er lidt for meget i "gøre" i stedet for "være" er nattesøvnen. Jeg er selv slem til lige pludselig at blive oppe, selvom jeg mærker at jeg er træt. Ser tv, læser bøger og snakker med manden, måske arbejder jeg endda!

Hvis du er ligesom mig, ved du at det duer ikke! For nattesøvnen tager i forvejen et slag, når du er for meget i "gøre-mode", kvaliteten af den daler og det kan mærkes om dagen. Du vågner et par gange i løbet af natten, eller kan ikke falde i søvn, eller føler ikke du kan få nok søvn, uanset hvor mange timer du sover. Ligegyldigt hvilken variant du havner i, så er for meget "gøre" og for lidt "være" skyld i, at vi ikke får nok ud af vores nattesøvn og det kan mærkes i hverdagen.

Klik for at købe e-bogen

Klik for at købe e-bogen

De 21 ritualer jeg præsenterer dig for her, er designet til at hjælpe dig til at "være" mere, og det vil på sigt give bedre nattesøvn, men lad os starte direkte med nattesøvnen først.

 

Gå i seng når du er træt, du går alligevel ikke glip af noget

Det første ritual handler om at du går i seng når du er træt. Hvis du ikke kan mærke din træthed eller er hyperfrisk om aftenen, så kan du gå i seng en time tidligere end du plejer og prøve det af i nogle uger for at se om det gør en forskel for dig.

Hvis du er træt midt på dagen, så vis dig selv og din krop ære og læg dig ned, hvis det er muligt og tag et hvil. Det næstbedste er at tage en pause, hvis du ikke har mulighed for et hvil. Gå på toilettet eller et andet privat sted, og sæt dig med lukkede øjne i fem minutter mens du trækker vejret helt ned i maven. Vis dig selv og din krop at du lytter til hvad den siger.

Er du træt kl. 19.30 så modstå fristelsen til at drikke en kop kaffe, se tv, surfe på Facebook eller andet. Vær ligeglad med hvad uret siger og vær glad for at din krop siger noget til dig du kan høre, og gør som en Gudinde: handl på det. Fordi det er så vigtigt, det ved du sikkert godt, hvis du kender til at få en dårlig nats søvn, eller for lidt søvn: der er intet som manglende søvn der kan gøre en sur, træt og sukkerhungrende dagen efter!

Din krop er vis og når du begynder at ære den ved at følge dens signaler, så får du tifold igen – dét ved ægte Gudinder.Nogle gange er vi ikke selv herrer over vores søvn. F.eks. kan børn, smerter, angst, larmende naboer og nattetisseri være grunde til at nattesøvnen ikke er perfekt. så lad os gøre noget ved det som vi er herrer over, og som har betydning:

-       Luft godt ud, sørg for en god temperatur i rummet.

-       Sørg for at gå ordentligt i tid i seng, gerne før du er ved at segne om af træthed, mærk efter hvornår det er og prøv at gå i seng en halv til en hel time før det.

-       -Hav lækkert sengetøj på.

-       Hav planter, krystaller, duftlys, krammebamser, tykke gulvtæpper, florlette gardiner... hvad end du synes der gør dit sovested lækkert og indbydende. Nus og kæl om det sted du skal sove. Det gør faktisk en forskel!

 

Men det vigtigste, det mest essentielle er: gå i seng når du er træt!

En gudinde sætter sine behov forrest i rækken, så hun kan stråle for andre med sin fulde styrke!
 

Find flere nærende ritualer til sensitive kvinder i e-bogen Væk Din Indre Gudinde (klik for at købe e-bogen)