Glæde er den ultimative healer

20180810_174424.jpg

Vi ved alle at positive tanker er forbedrende for livskvaliteten. Jeg har set mirakler ske når mennesker holder fanen højt (ikke kun på overfladisk plan, men oprigtigt i dybden = omprogrammering af dit mindset) og børn er gode til på et splitsekund at finde glæden i små ting og overgive sig til glæden, latteren og morskaben.

 

Men mange voksne glemmer glæden; den forsvinder ud af hænderne på os i takt med at vi modtager flere og flere ansvarsområder og voksenpligter.

 

Når tingene så begynder at gå galt på fysisk plan, psykisk plan og energiplan, så begynder vi at opsøge healere, behandlere, læger, trænere og ofte får vi flere opgaver: øvelser, forandringer i dagligdagen og nye vaner som skal hjælpe os. Men tillad mig at sige at jeg mener at vi med fordel kan lægge en ting oveni healingsplanen: at få glæde øverst på dagsordenen.

 

Det finurlige ved glæde er at den faktisk kommer i mange former, store som små og er tilgængelig lige nu og her (selvfølgelig er der længere vej til den hvis man er depressiv eller lignende, men ved jævnlig indsats gør den alligevel forskel, mener jeg).

 

De fleste af os finder naturen opløftende, hvilket nok er derfor at en god udsigt eller et smukt billede af noget natur, kan gøre underværker hvis man er indlagt på hospitalet. At gå en tur ved havet, i skoven, på marken kan give et glædesboost som kan mærkes efter en dag fyldt med teknologi og lange to-do lister.

 

Glæde kan findes i mange former, uanset om den bare får din sjæl til at slappe af og stille sukke saligt, eller om den resulterer i krampe i maven og rullen rundt på gulvet af grin, mens tårerne står ud til alle sider.

Den kan finde i det indre eller det ydre. Den kan findes i sindet eller/og i kroppen.

 

Men daglig glæde er den ultimative healer. Alle voksne burde have ”Lege i 10 minutter” stående på deres daglige to-do liste. Alle kan gøre det, alle har noget unikt der bringer dem glæde. Om det er at være kreativ og tegne, male, synge, spille musik, bygge Lego, modelfly, hoppe i trampolin, se en komedie, danse, sejle, dykke, svømme, nusse et kæledyr, lave havearbejde…

 

Du bestemmer hvad der bringer dig glæde, hvilket er det bedste af det hele.

Glæde og kreativitet går hånd i hånd og booster du den ene, følger den anden som oftest med.

 

At indføre daglig glæde bevidst har fantastiske effekter på dit liv på den lange bane, og når livet virkeligt bider på kan det godt betale sig at have sparet livsglæde op i den indre bank.

 

Jeg har ofte hørt folk kommentere på min lattermilde væremåde, og det gør mig glad, for den har virkeligt været min bedste ven, latteren, når jeg har sejlet gennem de mørkeste hav. I smerter, modgang, sygdom, håbløshed og depressioner, har jeg gang på gang opsøgt glæden hvor end jeg kunne finde den og det er den bedste muskel jeg nogensinde har trænet. Jo mere du træner den, jo mere vil du finde glæden på mikroskopisk plan.

 

Opsøg skønheden, glæden og kreativitet bevidst hver dag og du vil blive belønnet på måder som du slet ikke kan forestille dig.

 

Fortæl mig i kommentarfeltet: hvor finder du din glæde? Hvad får dig til at smile?