Kender du dit livsformål?

Kender du dit livsformål_.png

Da jeg var 12 år gammel flyttede jeg til en ny by hvor jeg fik en ny veninde, Susanne, som var ret så anderledes end de veninder jeg ellers havde.

Udover at Susanne var en ørn til ting som jeg ikke var (Karate, Matematik), så havde hun en klar plan om hvad hun skulle være, allerede som 13-årig. Advokat. Ifølge hende havde hun vidst at hun ville være advokat siden hun gik i børnehave. Ingen slinger i valsen der. Susanne blev advokat.

 

Da jeg var i 20’erne og arbejdede som privat børnepasser (som en dagplejer, bare i folks hjem i stedet for i mit hjem), fik jeg også en ny veninde, Sorell fra England. Selvom Sorell ikke var lige så slagfærdig og kraftig i sine udtalelser om hvad hendes livsformål var, så var der ingen tvivl. Hun ønskede intet mere i denne verden end at være mor og husmor. Og at rejse. Nu bor hun i USA og har 3 børn, som jeg ved at hun er den bedste mor for, for hun var så god til børn da vi arbejdede sammen, det lå i hendes DNA. Og hun vidste det.

 

Men jeg har nok haft flest veninder gennem tiden, som ligesom mig selv, prøvede at finde deres livsformål ud fra logisk tænkning og analyse. Og fornuft. Det er fornuftigt at få en god uddannelse, derefter karriere og spare op til alderdommen, så logikken må være at finde noget der kan hjælpe med at tjekke de kasser af.

 

Jeg har eks. kendt en del kvinder som blev ingeniører, og det var tydeligt at se hvem der blev det og levede det liv fordi det var deres sjæls/livsformål, og hvem der gjorde det af fornuft, logik og rationale (og som bøvlede med at holde deres indre sjæls stemme nede, så den ikke kom og ødelagde hele billedet).

 

Det sidste har jeg også været skyldig i.

 

Jeg tror vi i virkeligheden alle sammen godt ved hvad vores livsformål er. Vi kan mærke det. Vi kender følelsen af at være hjemme i noget let, luftigt og opløftende. Men vi kan forplumre det fordi det kræver sin kvinde at mærke efter og stå ved det.

 

For måske er dit livsformål ikke noget der er fornuftigt, rationelt, eller som du kan tjene penge på?

 

Måske skal du være kreativ maler, musiker, advokat, ingeniør, mor og husmor, forfatter, bagerekspeditrice, pædagog… hvem ved? Du ved.

 

Jeg har eksempelvis vidst fra jeg var ca. 6 år at jeg skulle/ville skrive. At jeg kan leve i historier og fortællingernes verden og føle mig fuldstændig hjemme. Men jeg havde ikke lyst til at blive journalist, og ”man kan ikke leve af at være forfatter” som jeg har hørt. Så jeg prøvede med min fornuft og logik at finde min rette hylde alle andre steder. Og det er det vi godt kan (som ingeniøren jeg kendte som har en kreativ kunstner indeni), vi kan godt finde en hylde hvor vi er ret gode. Men det er ikke hvor vi er geniale; hvor vi kan mærke vores sjæl hører hjemme.

 

Som regel ender vi der, fordi regningerne skal jo altså betales. Og det er en ret fin grund, synes jeg. Så længe man bare ikke opgiver at mærke hvad man er her på jorden for, og prøver at udleve det på en eller anden måde. Ikke at leve sit livsformål i en eller anden grad, det niver i sjælen.

 

Hvad nu hvis du ikke kan mærke dit livsformål?

 

Så vil jeg opfordre dig til at gå på opdagelse i hvem du er.

Du vil nok genkende, at hvis du giver dig selv lov til at fylde dit liv med stilhed og væren i lang tid nok, så vil du kunne mærke din sjæl og vide hvad dit egentlige ”hjemmested” på jorden er.

 

Stilhed og væren kombineret med at gå på opdagelse i det ydre er en magisk kombination.

 

Jeg anbefaler at komme hele vejen rundt om dig selv, i så stor udstrækning som du lyster, for at opdage alle dine facetter.

Kombiner meditation og væren i nuet (som er det vigtigste, tingene i det ydre er sekundære) med:

En kombination af at begynde at lære dig selv at kende, og være i meditation med dig selv er en magisk kombination. Men pas på! Det kan være du finder dit livsformål, og når først det er sket er det svært at ignorere. Til gengæld er det ret så fedt at mærke sin rette hylde i livet.

 

Hvad med dig? Kan du genkende noget herover? Kender du dit livsformål? Lever du det?